Your browser was unable to load all of the resources. They may have been blocked by your firewall, proxy or browser configuration.
Press Ctrl+F5 or Ctrl+Shift+R to have your browser try again.

JasperReportsIntegration-2.4.0.0 Dont Work with Oracle21c XE #47

#1

My info:
JasperReportsIntegration-2.4.0.0
Configuration Info
The current configuration is loaded from: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/WEB-INF
Config-Directory: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/WEB-INF/conf
Config-File: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/WEB-INF/conf/application.properties
Reports-Directory: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/WEB-INF/reports
Temp-Directory: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/report_tmp
Logs-Directory: /opt/apache-tomcat-9.0.65/webapps/jri/WEB-INF/logs
Java-Runtime-Version: 11.0.17
JasperReports-Version: 6.4.1

My JasperReportIntegration dont Work, Dont connect to Oracle21cXE, the default jdbc Test always is empty or blank page, when i check the log it says that:

HTTP Status 500 – Internal Server Error
Type Exception Report
Message Could not connect via JDBC: ORA-01017: invalid username/password; logon denied
Description The server encountered an unexpected condition that prevented it from fulfilling the request.
Exception
java.lang.RuntimeException: Could not connect via JDBC: ORA-01017: invalid username/password; logon denied
de.oc.utils.Utils.throwRuntimeException(Unknown Source)
de.oc.db.ConnectionUtility.getConnection(Unknown Source)
de.oc.integration.jasper.webapp.AppConfig.getConnection(Unknown Source)
de.oc.integration.jasper.webapp.ReportWrapper.service(Unknown Source)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:764)
org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:53)
Note The full stack trace of the root cause is available in the server logs.
Apache Tomcat/9.0.65

Connection parameters are ok in application.properties.
I have been testing with ojdbc8.jar, orai18n.jar, ojdbc6.jar, ojdbc11.jar, ucp11.jar and ojdbc8.jar and it dont work.

Any suggest? thank you so much for the great tool.

Oscar.

  • replies 2
  • views 99
  • likes 0
#2

The error is "invalid username/password"
Did you check this? Did you try resetting the user/pass?

#3